Taneční parník v září 2011

Oslavy 140.výročí založení spolku Vltavan v Praze byly zakončeny 22.září tanečním parníkem.


V 15 hodin se schází sestry,aby na historickém kolesovém parníku ,,Vltava“ připravily bohatou tombolu. Příprava tomboly zabrala čas dvou projížděk na starobylý František a zpět, kdy parník ,,Vltava“ brázdil řeku s turisty na palubě. Po druhé projížďce jsme se vydali do plavební komory, kde jsme bohužel strávili více času než jsme předpokládali. Po několika telefonátech, kdy jsme odpovídali na dotazy kde, že je parník jsme těsně před osmnáctou hodinou přirazili loď k molu přístaviště u Palackého mostu. Zde již čekala hrstka zájemců o projížďku parníkem.

Velkým zklamáním byla velice malá účast našich členů na akci, která zakončila jubilejní rok založení spolku. Po půl sedmé večerní s téměř padesáti osobami na palubě a s kapelou pana Štědroňského jsme vypluli na jubilejní plavbu spolku po řece vorařů Vltavě. V průběhu plavby jsme velice rychle vyprodali bohatou tombolu ve které díky nízkému počtu návštěvníků na palubě vyhrával každý tombolový lístek. Potěšila nás návštěva pana ředitele znova otevřené základní školy ve Vratislavově ulici.

Při návratu ze zkrácené plavby díky nízké účasti jsme si zazpívali s kapelou ,,Sokolíky“ a po přistání u Palackého mostu jsme se rozešli do svých domovů. Trochu smutku a hořkosti v nás zůstalo pod dojmem neúčasti vlastních členů spolku.