Udělení čestného členství

Valná hromada spolku Vltavan v Praze na své schůzi 15. ledna 2011 rozhodla o udělení čestného členství Jeho excelenci Mons. ThLic. Dominiku Dukovi OP arcibiskupovi pražskému a primasi českému.

Čestné členství

Ve středu 2. března se pětičlenná delegace se spolkovým praporem vydala na Hradčanské náměstí. Delegaci vedl předseda spolku bratr Jaroslav Červený. Před třetí hodinou jsme byli pozváni do recepce arcibiskupství. Odložili jsme si kabáty, připravili prapor a byli jsme požádáni o chvilku strpení. Po chvilce čekání jsme byli pozváni do přijímací místnosti, kde delegace vltavanů před lety předávala čestné členství panu kardinálovi Tomáškovi.

Čestné členství 2

Po přivítání s panem arcibiskupem předal bratr předseda čestné členství. Sekretář pan Mátl zaznamenal několik fotografií a poté jsme se posadili do starožitných křesel a k schwarzenberskému stolu, který je označen kovovou destičkou s nápisem majitele. Pan arcibiskup nabídl přípitek moravskou slivovičkou a po téměř půlhodinovém příjemném povídání jsme se rozloučili a opustili Arcibiskupský palác.